Ditt bröllop är en av de viktigaste högtiderna i ditt liv och det ska själklart planeras och organiseras på bästa möjliga sätt för att du ska kunna njuta av dagen fullt ut. Men det är lätt att kostnaderna för ett bröllop skjuter i höjden, och i vissa fall blir kostnaderna höga för att du gjort val som egentligen inte tillför mycket till din lycka och gästernas upplevelse av bröllopet.

Därför kan det vara värt att fundera på några enkla tips för att hålla nere kostnaderna och istället fokusera på det som verkligen betyder något; nämligen att du njuter av din dag, att gästerna trivs och att du har råd med ett liv också efter bröllopsdagen.

Välj en prisvärd lokal

Om du väljer en lokal för bröllopet som också står för mat och dryck så är det helt säkert den del av bröllopet som kommer att kosta absolut mest, antagligen mer än 50 procent av de totala kostnaderna eller än mer.

Som vanligt när det gäller bröllop finns det ingen ände på hur mycket saker kan kosta och lokalen är inget undantag, snarare är det så att lokalen är det som kan kosta absolut mest om middagen är inkluderad.

Här finns det stora pengar att spara. Det finns hur många exempel som helst på fantastiska bröllop som firats i de mest enkla lokaler och det har inte haft någon som helst inverkan på vare sig brudparets lycka eller gästernas minnen.

Sök därför brett efter en lokal som faktiskt passar din budget och som faktiskt ger dig det du vill ha. Du kanske inte tycker det är värt att spendera hundralappar på överdrag till varje stol eller för att helt byta ut möblemanget i lokalen efter middagen.

Begränsa gästerna till familjen och de närmsta vännerna

Visst är det fantastiskt med stora bröllop men hur väl känner du din makes vän från militärtjänsten som han inte träffat på 20 år? Hur väl känner din make din pappas kusiner? Om du vill spara några slantar på ett bröllop kan du med fördel ta bort de personer från inbjudningslistan som du och din blivande make inte klassar som familj eller nära vänner. De flesta par brukar inte ha fler än 20 nära vänner, som mest, och två familjer är inte heller så mycket. Kostnaden per kuvert är kanske densamma eller rent av högre men antalet kuvert är det som svider mest i plånboken så begränsar du antalet gäster spar du pengar.

Ha en amatörfotograf

Foto och video från bröllop är ännu en sak som kan kosta hur mycket som helst men är du verkligen den som är expert nog att se skillnad på foton och videos tagna av en duktig amatör eller en halvbra professionell fotograf? Fundera till på om du inte känner någon som är duktig med kameran och be dem sköta foton och video.

Underhållning

Vissa rika personer hyr in världskändisar på sina bröllop och nästan alla som gifter sig har någon form av underhållning. Men även här kan det vara värt att fundera på vad du verkligen behöver. Finns det kanske någon på orten som kan ordna med det hela till ett mycket överkompligt pris.

Köp en brudklänning till ett bra pris

Slutligen är det brudklänningen och den kan också kosta hur mycket som helst. Men en dyr brudklänning är i sig inte något som ger lycka eller skapar minnen för livet. Det är hur brudklänningen sitter på dig och hur du trivs i den som är det viktigaste. Hos JJ’s House hittar du ett brett urval av trendiga brudklänningar till mycket bra priser.

About The Author